Er op uit in Brabant

Omgeving Aan de Groene Papegaai01De omgeving van West Brabant kenmerkt zich door prachtige fiets- en wandelroutes. Zo zijn er routes door de bos- en natuurgebieden, over de heide, door polder en door de dorpen in de omgeving. De gemeente Woensdrecht en omliggende gemeenten zetten zich volop in voor het ontwikkelen en uitzetten van nieuwe routes.

Er zijn ook een culinaire wandelroute en fietsroute die u langs diverse eetgelegenheden in de omgeving brengen. Daarnaast zijn er ook diverse fietsknooppunten waar u zelf uw route mee kunt uitzetten. Uiteraard zijn er ook stadswandelingen in Bergen op Zoom en Antwerpen mogelijk.

Onze camping is een uitstekend startpunt voor uw fiets- of wandeltochten. Tijdens uw verblijf op onze camping krijgt u dan ook een informatiemap met de fiets- en wandelroutes in de omgeving en enkele andere bezienswaardigheden in de omgeving.

Geniet van de prachtige omgeving Hoogerheide

De gemeente Woensdrecht bestaat uit de vijf dorpskernen: Hoogerheide, Woensdrecht, Putte, Huijbergen en Ossendrecht. In Hoogerheide is een indoorgolf, midgetgolf, zwembaden, bowlingcenter en in het gezellig centrum zijn diverse winkels. Dit is allemaal op een korte fietsafstand zeer goed te bereiken. De gemeente is gelegen op de groene 'de Brabantse Wal' en deels in het grensoverschrijdend natuurgebied 'de Kalmthoutse Heide'. In deze prachtige omgeving zijn zeer veel fiets- en wandelpaden aangelegd door de polders, dorpen, natuurgebieden en landgoederen. Voor meer informatie over onze mooie omgeving, bezienswaardigheden, routes en uitstapjes, kijkt u op de website van VVV Brabantse Wal

Stedentrip in de directe omgeving

Leuke steden die het zeker waard zijn om te bezoeken, zijn onder andere Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Goes en Antwerpen. Zo staat Bergen op Zoom bekend om haar Grote Markt, Markiezenhof, Peperbus en was van 2007 tot 2009 de Beste Binnenstad van Nederland. Een dagje naar Antwerpen is makkelijk te doen met de trein, gratis parkeren bij station Heide en voor een paar euro per persoon, heeft u een retourtje en stapt u midden in de stad uit! Geen gedoe met parkeren en drukte op de weg en wij kunnen de kaartjes voor de trein voor u verzorgen. 

Enkele aanbevolen fietsroutes:

Enkele prachtige wandelroutes:

Er op uit op de Brabantse Wal:

Er op uit in Belgie

Ook net over de grens in Belgiƫ zijn diverse bezienswaardigheden:

Er op uit in Zeeland

Uiteraard heeft Zeeland ook bijzonder interessante uitjes:

Kortom: vanaf onze camping kunt u echt alle kanten op!!

Onze top 3 faciliteiten:

aan de Groene Papagaai verdiende een
9,6
op basis van 81 beoordelingen